Klein kaliber geweer

Klein Kaliber geweer

Klein kaliber geweer (KKG) betreft geweer en enkelschotswapen geschikt voor .22LR (5.6 mm) randvuurmunitie (klein kaliber). De richtmiddelen zijn een diopter en een ringkorrel met korreltunnel. Het gewicht van het geweer met richtmiddelen en handstop mag maximaal 5,5 kg bedragen. De trekkerdruk is vrij. Optische richtmiddelen zoals richtkijkers zijn niet toegestaan.

Kleinkaliber geweerGeschoten wordt op de internationale wedstrijdschijf voor geweer (kleinkaliber) met ringen van 10 tot 1, waarbij de diameter van de 10-ring 10,4 mm is en die van de 1-ring 154,4 mm. De diameter van de zwarte roos is 112,4 mm. De schiethouding is liggend en de afstand 50 meter. Het gebruik van een schietriem en schiethandschoen is toegestaan.

De schietdiscipline (KNSA nationaal onderdeel geweer) bestaat uit 60 wedstrijdschoten in 90 minuten, inclusief een onbeperkt aantal proefschoten. Er zijn overigens nog meerdere schietdisciplines waarin de drie houdingen, staand, liggend en knielend gecombineerd worden.

COVID-19: De huidige huidige lock-down is verlengd tot minimaal eind maart. Hopelijk komt er dan wat meer zicht op wanneer onze schietsportvereniging weer kan worden geopend. Uiteraard mits de verwachte 3e Coronagolf niet al te veel impact heeft...